21 de gener del 2016

Llanternes Frontals per a Senderisme

Farem un repàs d'algunes de les llanternes frontals de leds que podem trobar en el mercat descartant aquelles que d'entrada no tenen una bona il·luminació.

Les característiques més importants a tenir en compte a l'hora d'escollir una llanterna frontal per fer senderisme o rutes de muntanya en què se'ns pugui fer de nit són: il·luminació (abast i ràdio), el pes i la durada de les bateries.

En la nostra selecció només entraran llanternes frontals de leds, ja que per les seves  característiques són potents i lleugeres, i amb bateries de gran durada. A més, també a preus molt raonables.

En aquesta comparativa hi ha llanternes frontals Petzl i llanternes frontals Led Lenser, que per descomptat no són les úniques marques que venen llanternes, però són de les que tenen millor oferta i relació qualitat / preu.

Aquestes són les 5 llanternes que hem seleccionat per portar en les sortides en què hagis de caminar de nit, vagis a entrar en llocs foscos, vagis a passar la nit fora, o simplement hi hagi alguna possibilitat que se't faci de nit.

En qualsevol cas aquestes llanternes són força barates, pesen poc i et poden donar un gran servei, o treure't de més d'una dificultat.


Llanterna frontal Led Lenser H7.2

Llanterna frontal amb un abast molt bo. Té 3 nivells de potència 20, 200 o 250 lúmens, amb els quals podem arribar fins a 50 m, 140 m i  160 metres de corriol il·luminat, respectivament.

Les bateries tenen una durabilitat de 60 hores a mínima potència i 12 hores a la màxima, i té un pes de només 165 grams. El preu d'aquesta llanterna frontal Led Lenser ronda els 56 €.





Llanterna frontal Petzl TIKKA +

Aquesta completa i econòmica llanterna Petzl incorpora la tecnologia Constant Lighting (el rendiment de la il·luminació no disminueix a mesura que es descarreguen les piles). El seu botó-polsador posseeix una forma ergonòmica que es pot accionar fins i tot amb guants.

Té 7 maneres diferents d'il·luminació:
* Mode ambient: feix de llum ampli amb una potència lluminosa reduïda, evita els enlluernaments en grup i li dóna més autonomia. Característiques de la il·luminació ambient: Color blanc, 5 lúmens, abast 10m i autonomia 100h


* Mode proximitat: feix de llum mixt que ofereix una base àmplia i homogènia. Característiques de la il·luminació de proximitat: Color blanc, 30 lúmens, abast 25m i autonomia 12h

* Mode desplaçament: feix de llum mixt que ofereix un component focalitzat que permet desplaçar-se còmodament. Característiques de la il·luminació de desplaçament: Color blanc, 45 lúmens, abast 30 m i autonomia 6h

* Mode desplaçament ràpid: feix de llum mixt. Característiques de la il·luminació de desplaçament ràpid: color blanc, 110 lúmens, abast 50m i autonomia 2h

* Mode Boost: per accedir puntualment a la potència màxima. Característiques de la il·luminació Boost: color blanc, 140 lúmens, abast 60m, autonomia 10s
Mode intermitent: per senyalitzar la nostra presència, disponible en qualsevol moment, color de llum blanc o vermell.

* Il·luminació vermella: per a la visió de proximitat discreta. Característiques de la il·luminació vermella: Color de llum vermell, 5 lumen, abast 5m i autonomia 100 hores.

Aquesta moderna llanterna porta un mode de gestió d'autonomia que quan és necessari posa automàticament la llanterna en mode de reserva, encenent la il·luminació vermella quan les piles estan gairebé descarregades.

Té un pes de tan sols 85gr i un preu aproximat de 33 €.


Llanterna frontal Petzl Nao

Aquesta llanterna utilitza la manera d'il·luminació Reactive Ligting: la potència de la il·luminació s'adapta en funció de la llum que detecti el sensor de lluminositat. Gràcies a aquest sistema no hem d'estar seleccionant la potència i això ens permet mantenir més estona les mans lliures.

També disposa d'il·luminació Constant Ligting: permet garantir una il·luminació estable sense disminuir durant tota l'autonomia.

Disposa de dos nivells d'Il·luminació:
Max Power: prioritza la potència.
Max Autonomy: prioritza l'autonomia

Té una potència lumínica que va de 7-575 lúmens i porta una bateria de 2600 mAh i el seu pes és de 187gr. El seu preu és de aproximadament 115 € .

És la millor llanterna frontal de la comparativa, encara que també és la més cara.


Llanterna frontal Led Lenser SEO5

Aquesta llanterna té 1 Led blanc i 1 de Vermell. Té un flux lluminós regulable de 20-180 lúmens amb els quals s'aconsegueix un abast de 40 a 120m. El seu pes és de 105gr. Preu: uns 40 €.











Llanterna frontal Petzl Tikka R +

Aquesta llanterna incorpora la tecnologia Constant Lighting (els rendiments de la il·luminació no disminueixen a mesura que es descarreguen les piles). El seu botó-polsador posseeix una forma ergonòmica que es pot accionar fins i tot amb guants.

Té 7 maneres diferents d'il·luminació:
* Mode ambient: feix lluminós ampli amb una potència lluminosa reduïda, per evitar els enlluernaments en grup i prioritzar una gran autonomia.

* Mode proximitat: feix lluminós ampli i homogeni.


* Mode desplaçament: feix lluminós mixt que ofereix un component focalitzat que permet desplaçar-se còmodament.

* Mode desplaçament ràpid: feix lluminós mixt, color blanc.

* Mode Boost: per accedir puntualment a la potència màxima, color blanc.
* Mode intermitent: per senyalitzar la nostra presència, disponible en qualsevol moment, color blanc o vermell

* Il·luminació vermella: per a la visió de proximitat discreta, 5 lumen, abast 5m, autonomia 100h

Porta una manera de gestió d'autonomia el qual posa la llanterna en mode reserva automàticament, encenent la il·luminació vermella quan les piles estan gairebé descarregades.

Té un pes de només 85gr i un preu aproximat de 78 €.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!