2 d’abril del 2014

Els càtars i la cerca del Sant Grial




A l'Edat Mitjana, els càtars com qualsevol de les religions existents, tenien les seves llegendes , mites i creences més o menys reals o inventades , per mitjà de les quals reforçaven la seva espiritualitat .

Per tant igual que moltes altres societats , es van obstinar en la recerca del Grial.

Diversos historiadors situen el Grial en les llegendes del cercle artúric , tota una extensa literatura sobre els cavallers de la Taula Rodona. Tot això va ser recollit en l'Edat Mitjana i en especial pels càtars , creant unes històries on al Grial se li atribueixen tota mena de prodigis , pels que pot proporcionar immensos poders als seus posseïdors.

Sigui com sigui, el Grial es considera d'arrels britàniques i occitanes, de manera que se'l relaciona amb un personatge anomenat Montsalvatge , que en ser un nom clarament occità , situa el Grial al país dels càtars.

Per tant, la legitimitat en la possessió del Grial va ser atribuïda als càtars , els quals després de la derrota de Montsegur , van voler protegir-lo, portant-lo i amagant-lo en algun lloc dels Pirineus. El secret de la seva ubicació se'l van emportar a la tomba els qui el van amagar.

La llegenda s'encarrega d'assegurar que el Sant Grial va estar en possessió dels càtars , juntament amb un suposat tresor, tot i que mai s'ha trobat , malgrat que nombrosos científics , i cercadors de tresors organitzessin recerques en els llocs on suposadament s'havia de trobar el tan preuat Grial .

En realitat, ben poca cosa sabem sobre el tresor dels càtars , tot són conjectures , històries unes més creïbles que altres , però si en realitat va existir tal tresor , els càtars van saber guardar el secret de la seva existència.

La llegenda diu que , l'àngel Llucifer lluïa sobre el seu cap una corona i en el centre tenia incrustada una gran maragda. Quan Llucifer va caure i es va convertir en el Príncep de les Tenebres , la maragda es va transformar en el Grial.
El Grial, en possessió dels Càtars va ser amagat al castell de Montsegur .

L'exèrcit del mateix Llucifer , es va dirigir cap a les muralles del castell càtar de Montsegur , per tal de recuperar el Sant Grial. Llavors, va aparèixer sobre el castell càtar de Montsegur un colom blanc que va recollir el Grial i el va portar a la muntanya de Tàbor , on va ser custodiat per Esclarmunda .

Una altra de les moltes llegendes que es coneixen diu que per l'escarpada gola de Lasset que està al costat del castell càtar de Montsegur , quatre Bons Homes , dels quals en coneixem el nom de tres:, Amiel Alicart , Hugo i Poitevin , van traslladar el tresor dels càtars a un lloc  desconegut .

Van ser moltes les expedicions a la recerca del tresor dels càtars i el Sant Grial , entre elles els homes de les SS alemanyes , degut al sentit esotèric que el Grial representava.

Més info: http://www.loscataros.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!