14 d’octubre del 2013

La nostra Motxilla de Cap de Setmana



Ara que ja estem a la tardor, us deixem aquest article que, de manera molt genèrica, ens dona quatre consells de quines coses són imprescindibles a la motxilla per a les nostres sortides de cap de setmana.

Àngel Fernández , gerent de Izadi Kirolak , ens dóna algunes recomanacions

La motxilla és un dels elements fonamentals a l'hora de plantejar-se fer una travessa . Hi ha elements que no podem oblidar ja que poden ser molt necessaris i evitar situacions incòmodes i fins i tot de risc . Àngel Fernández , responsable de la botiga especialitzada en muntanya Izadi Kirolak ( Sant Sebastià ) , ens dóna alguns consells dirigits a aquells que vulguin fer una ruta de dos dies.

Abans de sortir cal tenir en compte quin tipus de ruta farem per preparar la motxilla de forma adequada . Àngel Fernández , responsable de la botiga Izadi Kirolak , ens explica què hem de portar a la motxilla si el nostre objectiu és fer una travessa de dos dies, sense dificultats tècniques i sense neu.

El primer pas és comptar amb una motxilla adequada . "És molt important que la motxilla sigui còmoda i de qualitat ja que la nostra esquena ens ho agrairà" , explica Ángel Fernández qui afegeix que per a una travessia d'aquestes característiques " aconsellaria que tingués una capacitat de 30 o 40 litres " .

Material tècnic
Tenint en compte que es tracta d'una ruta sense dificultats tècniques el més important en aquest sentit seria portar "unes bones botes de mitja canya com a mínim que no siguin molt pesades , que tinguin una bona sola i que agafin bé el turmell" , explica Ángel Fernández. Un parell de bastons de trekking no poden faltar a la motxilla .

Un impermeable, folre polar , samarreta tèrmica i una altra de cotó per a canviar-nos al vespre , mitjons , guants , gorra i ulleres de sol són part important de l'equip .

Un altre dels imprescindibles en una manta tèmica . "És important portar-la sempre , és lleugera i ens pot evitar problemes" , apunta Fernández qui afegeix que la muntanya és imprevisible i ens podem trobar inesperadament enmig d'una tempesta , que se'ns faci de nit caminant ... " . Una petita llanterna de socors és un altre dels objectes importants així com un xiulet .

Tampoc pot faltar a la motxilla un mapa i una brúixola o un GPS . I depenent de si dormim en refugi o en tenda de campanya optarem per un sac llençol o sac de dormir .

Farmaciola
És important ser previsor i portar una petita farmaciola amb " esparadrap , betadine , tiretes , gases , crema solar ... i també és interessant comptar amb imperdibles i cordill fi " explica Fernández, qui explica que aquests petits elements ens pots solucionar imprevistos .

Alimentació i sistema d'hidratació
Pel que fa a l'alimentació durant la ruta l'especialista explica que " actualment al mercat hi ha moltes opcions , barretes , gels encara que jo prefereixo fruits secs com les figues , panses ... que es digereixen fàcilment i embotits o formatges , però això ja és decisió de cada un, segons preferències " . D'altra banda és important portar cantimplora o sistema d'hidratació i " recomano portar pastilles potabilitzadores " .

Finalment Ángel Fernández també recomana incorporar una bossa estanca per protegir la documentació ...

Una sèrie de consells que segur ens ajudaran a preparar una motxilla útil per a les nostres rutes .

Article de Izaskum Argemí per a la revista CmdSport

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!