3 de juliol del 2013

Te a la menta, el whisky Bereber


Després o abans dels àpats, a les botigues o als bars, el te a la menta és la beguda marroquina per excel·lència.
El te és protagonista a les cerimònies però també és molt present en la vida quotidiana. S'utilitza per tranquil·litzar, reanimar i tonificar o simplement per donar-te la benvinguda a casa. Beure te és un costum tan arrelat que cap marroquí que es preï el pot rebutjar.

Un altre element que no pot faltar en el te són els dolços amb els que l'acompanyen. Aquests solen estar fets d'ametlla i porten quantitats industrials de sucre, ideals per als més llaminers.

La forma de servir el te forma part del seu ritual: s'ha de vessar amb el braç en alt perquè el te caigui amb força al fons del vas i creï escuma. I un consell: elimina la paraula pressa” del teu vocabulari.


Però encara que és una beguda tradicional, només cal remuntar-se al segle XVIII per marcar els seus orígens, quan els anglesos van portar aquest costum. La reina Elisabeth I va voler ajudar els venedors de vaixelles britànics perquè venguessin els seus productes a la classe alta marroquina. I ho va aconseguir. De fet el te, més concretament el te a la menta, s'ha convertit en tot un símbol per al Marroc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!