9 de juliol del 2013

Sabies que ... Croacia


... la corbata hi té el seu origen l'any 1660 quan els soldats de l'exèrcit feien servir mocadors de colors al coll. El seu nom ve de l'italià corvatta o cravatta.

...Slavoljub Penkala, enginyer croat, va patentar el 1907 la ploma estilogràfica.

... es creu que Marco Polo va néixer a Korčula.

...la raça de gossos dàlmata procedeix de la regió croata de Dalmacia.

... des de l'1 de Juliol d'aquest any és membre de ple dret de la Unió Europea. Croacia és el país número 28 de la Unió Europea i el segon dels Balcans després d'Eslovènia que en forma part des de l'any 2007.

... té la seva pròpia "muralla xinesa". Situada prop de la ciutat de Ston és la més llarga d'Europa i la segona del món ( segons la seva pròpia oficina de turisme ).
 

... té el càmping nudista més gran d'Europa.
 

... la seva moneda és la "Kuna". S'utiliza des del 1994 ( any de la seva independència ) . Abans feien servir els dinars iugoslaus.
 

... té el primer un orgue marí del mon. Es fa sonar amb el vent i el moviment de les onades.

... l' Iris és el símbol nacional croata. Aquesta flor creix de manera silvestre pels acantilats del mar Adriàtic.

... la seva beguda nacional és el "marrasquino". És un licor fet a base de cireres, molt dolç i amb una olor molt forta. Es originari de la ciutat de Zadar.
 

... té un marbre de molta qualitat que és va fer servir tant en la construcció de Venècia com en la Casa Blanca.

... és el centre del mon. Segons la creença popular, la ciutat de Ludbreg és el centre del mon. Segons la llegenda, Ludberga, patrona de la ciutat, va expulsar el dimoni colpejant-lo tant fort amb una creu que a l'altre costat del planeta va aparèixer Antipodravina, de la que ara només en queda la illa de Antípoda.

  
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!