17 de maig del 2013

Georgia Cultura



LITERATURA

EL CAVALLER SOTA LA PELL DE TIGRE



Shotá Rustaveli (1172 – 1216) va ser un poeta del segle XII originari de Geòrgia, considerat com un dels mes grans exponents de la literatura medieval. És l’autor de l’obra “El cavaller sota la pell de tigre” que és el poema èpic nacional de Geòrgia.

Rustaveli va ser un príncep de Geòrgia, el tresorer de la reina Tamara de Geòrgia i pintor d’alguns frescos del monestir de la Creu georgià a Jerusalem. Un dels pilars d’aquest monestir té un retrat que es creu que es el retrat del poeta. Pocs fets es saben sobre la vida de Rustaveli, inclús la data del seu naixement i defunció son gairebé desconegudes.

El significat del cognom Rustaveli es “propietari de Rustavi” o “un home de Rustavi”. Rustavi era una ciutat en Mtsjeta, Geòrgia del sur. “El Cavaller sota la pell de tigre” que ha estat traduït a molts idiomes, va ser imprès per primer cop a 1712 a Tiflis. D’entre els treballs seculars il·lustrats produïts a Geòrgia, els manuscrits de “El cavaller sota la pell de tigre” ocupa un lloc molt important.

A l’Institut de Manuscrits de l’Acadèmia de les Ciències de Geòrgia (a Tiflis) existeixen dos fulls del text del segle XVI i algunes línies del poema que pertanyen al segle XVII (manuscrit de 1653, H-54 de l’Institut de Manuscrits).

DANSA
EL BALLET NACIONAL
El Ballet Nacional de Geòrgia va ser fundada per Iliko Sukhishvili i Nino Ramishvili en 1945 i va ser nomenat inicialment com The Georgian Dance Company Estat. Va ser la primera companyia de dansa professional a l'estat de Geòrgia. Després d'ells, moltes altres empreses es basaven en el seu exemple.
És totalment causa d'ells que el ball nacional de Geòrgia i de la música s'ha desenvolupat i convertit en molt coneguda arreu del món. Nino Ramishvili i Iliko Sukhishvili convertir en companys inseparables, tant a l'escenari i en la vida. Plena de determinació, que van fer el seu somni realitat. La seva vida en comú va ser una aventura de la creativitat, que es realitza plenament a través de les noves generacions de ballarins.
El programa de dues hores del Ballet Nacional de Geòrgia és una història contínua de l'aventura de l'esperit georgià, el canvi que va tenir lloc en la seva existència. El programa presentat per Sukhishvili i Ramishvili va passar per alguns canvis importants. L'estructura, arquitectura, passos separats de cada dansa s'han millorat i canviat. El vector de tots aquests canvis va ser i es dirigeix ​​cap a la plenitud interior. Cada dia, la recerca creativa continua i veiem com l'evolució de les danses progressa des il · lustratiu universals, des del concret al general. Les danses protagonitzades per El Ballet Nacional de Geòrgia per al pas dels anys s'han convertit en una tradició. Conjunts dels nens, ballant cercles, grups d'aficionats treballen pels mètodes de l'empresa Sukhishvili.

L'aventura de l'Esperit georgiana, relatat per Iliko Sukhishvili i Nino Ramishvili encara omple els cors dels espectadors amb les emocions inexplicables i portar al món la història d'un diminut poble de gran mestria tràgica, humor i temperament.


El Ballet Nacional de Geòrgia s'ha representat per molts empresaris i empreses de renom del món. El Ballet Nacional de Geòrgia ha aparegut a l'Albert Hall, el Coliseu, el Metropolitan Opera, la plaça Madison, i dotzenes de llocs famosos. El 1967, La Scala els va donar la benvinguda - és la primera i l'única vegada que un grup de folklore se li va donar l'oportunitat d'actuar allà. El teló s'aixeca 14 vegades, un rècord. (Veure la llista d'empresaris i Geografia de Performances)

Fotografies propietat del Ballet Nacional de Geòrgia 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!