17 de maig del 2013

Entrevista al Consulat de Georgia a Espanya





ENTREVISTA AL CONSULAT  DE GEÒRGIA A BARCELONA

ENS ATEN EL SECRETARI DEL CÒNSUL EL SR. GEORGE MELUA


Bonviure: Sobre l’itinerari que proposem al nostre viatge: Tblisi, Ananur, Mtskhéta, Kazbegi, Svaneti, Batumi, Mar Negra, quina es la seva recomanació, el seu secret que voldria compartir d’un indret, paisatge, quina es la cosa que no podem deixar de conèixer, visitar, etc.

Secretari Consulat: Heu escollit el millor del nostre país en el referent a muntanyes. Tant a la zona de Kazbegi com a Svaneti gaudireu molt dels glaciars, els boscos, els senders i la vida rural.
El meu país es bonic per tot arreu, es per això que sempre ha estat un territori envaït.
A part de les zones que vostès visitaran que són les més espectaculars en quant a paisatge i tenint en compte que el seu objectiu es el turisme rural, els hi podríem aconsellar els parcs nacionals de Borjomi (Borjomi es famòs per les seves aigües minerals) i el parc nacional de Kolheti (famós per la seva fauna i flora), ell llac Paliastomi. Si el que desitgen es una ruta vinícola els hi recomanem la zona de Kaheti. Zemo Adjara bella zona de muntanya molt propera al mar.

Bonviure: Quins són els seus artistes preferits al seu país? Músics, escriptors, pintors, etc. Quina és la seva novel·la o el seu disc preferit?
Secretari Consulat: Pintors: Lado Guidiashvili, Niko Pirosmani i Levan Lagidze.
Cantants: Hamlet Gonashvili, Paata Burchuladze, Nino Katamadze i Keti Melua.
Poetes: Shota Rustaveli, Ilia Chavchavadze, Akaki Tsereteli i Vazha-Pshavela entre d’altres.
Cineastes: Giorgi Danelia, Eldar Shengelaia, Temur Babluani.

Bonviure: en quant a gastronomia quins són els plats que ens recomana tastar al seu pais.
Secretari Consulat:  No podeu sortir de Geòrgia sense tastar el vi –som els creadors del vi!- i per menjar ...la nostre cuina es molt variada, saborosa i contundent. No poden deixar de tastar el Khinkali Chaqapuli, Khachapuri i albergínies farcides de crema d’anous  (aquests són els meus preferits)

Bonviure:  podem gaudir del seu país a Catalunya?
Secretari Consulat: existeix "l'Associació Ortodoxa Georgiana Sant Jordi" que organitza actes culturals dirigits a georgians que viuen a Catalunya i al foment de la nostre cultura. A aquesta associació, en alguns actes, es pot tastar cuina Georgiana.
Bonviure:  què destacaria dels valors del caràcter del seu poble?
Secretari Consulat:  Guerrers i lluitadors històrics, solem ser valents, honestos, forts, de gran noblesa i molt treballadors, som apassionats com els mediterranis, ens agrada estar amb la família, els amics, les festes i les celebracions. Som explosius i de fort caràcter, també som hospitalaris.
A la meva opinió, les constants invasions de diferents cultures en el passat i en l’actualitat i el fenomen de la globalització han danyat seriosament els valors tradicionals del caràcter georgià. Tot i així crec que podem aportar la nostra capacitat d’adaptació i la capacitat d’integració i tolerància cultural.

Bonviure: a l’actualitat Geòrgia és un país segur per als viatgers? Degut al conflicte amb Rússia i Osetia hi ha algun problema de seguretat a tenir en compte?
Secretari Consulat:  Geòrgia és un país totalment segur, els conflictes s’han refredat totalment amb els russos, osetis i azbajos. Inclús la delinqüència és actualment menor a Geòrgia que a Espanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!