5 de juliol del 2018

Estiu, xancles i fascitis plantar


En aquesta època de l'any, és habitual que la majoria de les persones utilitzin xancles com a calçat habitual i això comporta problemes per a la salut.

Per aquest motiu, els experts aconsellen evitar el seu ús o limitar-lo. Argumenten que "es tracta d'un calçat que no subjecta el peu i el risc de lesions és molt alt".

L'ús de xancles no és igual de perjudicial per a totes les persones. En funció de la fisonomia del peu, l'activitat que realitzem, la forma i la categoria dels materials, les lesions poden variar.

Alguns dels mals més comuns per l'ús de xancles són: esquinços, dolors en talons i arc del peu, fractures en els dits o fascitis plantars. A més, és perillós utilitzar-les com calçat habitual perquè incrementen el risc d'accidents com ensopegades o enganxades  al pujar o baixar escales.

Els models menys perjudicials són els que subjecten adequadament el peu i el turmell.

Els casos de fascitis plantar augmenten un 20 per cent a l'estiu. La fascitis plantar es produeix quan s'inflama la fàscia plantar que és una banda de teixit elàstic que va des del calcani fins a la zona del metatars .

La fàscia plantar té una gran funció biomecànica en caminar: és la responsable, juntament amb altres estructures del peu, de mantenir l'arc plantar, d'absorbir i tornar l'energia que es produeix quan el peu impacta contra el terra i de protegir els metatars desviant l'excés de flexió dorsal dels dits .

En no disposar d'un suport apropiat, hi ha una propensió a arquejar els dits per sostenir-les. Això provoca que els passos que es donin siguin més curts, de manera que cal fer un esforç extra en caminar.

Aquesta acció, en aparença inofensiva, suposa estendre de forma exagerada músculs i tendons, sense ser conscients que al caminar amb aquest tipus de calçat s'estira massa la fàscia plantar, i pot arribar a causar trencament, inflamació, o dolor, entre altres .


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!