7 de març del 2017

Calçat per a trekking lleuger


Són molts els que, des de fa uns anys, han substituït les botes de trekking i muntanya per les sabatilles per a curses per muntanya o caminades especialment els models de sabatilles més consistents.

Aquest canvi no suposa cap problema en molts casos ... però sí en d'altres. Per a practicants normals de muntanya o senderisme, la subjecció d'una bota és molt necessària, sobretot quan el temps empitjora, hi ha males condicions ... o quan arriba l'hivern. 

No obstant això, el pes i volum dels models de botes de fa uns anys feien enrere a alguns, que van sucumbir davant la comoditat i agilitat de les sabatilles.

Però tot evoluciona, les botes no són una excepció, i un bon exemple de fins on han arribat els models el tenim en les noves dissenyades per al que es comença a anomenar el  "Fast Hiking", trekking ràpid, o lleuger.

Les característiques d’aquestes botes són: bona subjecció, estabilitzador de sola, bon amortiment, sola Vibram ( més preparada per al terreny abrupte , fang i roca ), membrana impermeable, proteccions ... però que, un cop posada, l'agilitat i comoditat que sentim està més a prop d'una sabatilla que d'una antiga bota, tant per prestacions com pel seu pes: poc més de 500 grams cada bota.

És un calçat pensat per al senderisme i muntanya fàcil, però que serà excel·lent també per a aquells que a l'hivern realitzin activitats en muntanyes no tècniques (senderisme d'hivern, raquetes de neu), tan abundants al nostre país. Són botes més polivalents, mentre que a l'estiu podran utilitzar-se per muntanya mitjana i activitat moderada, a l'hivern es poden utilitzar en qualsevol moment.

Un exemple d’aquest tipus de calçat és el model Hurricane de Boreal. Entre les seves característiques, destaca el sistema de protecció de la membrana Sympatex mitjançant una trama de tires de material al llarg de tota la part superior de la bota. Aquesta trama protegeix el peu i la membrana, augmentant notablement la transpirabilitat.

Pel que fa al seu ús en muntanya, és molt bona i ens servirà no només per a senderisme, sinó també per muntanyisme fàcil no tècnic.

En resum, protecció, agilitat i resistència en un modern disseny que s'allunya totalment de les antigues botes de trekking.



Més info: http://www.barrabes.com/actualidad/test-material/2-9901/video_test-botas-boreal-hurricane.html



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!