27 de setembre del 2016

Senders del 1714

En el marc de la commemoració del Tricentenari del desenllaç de la Guerra de Successió, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), amb el suport de la Generalitat de Catalunya, va impulsar el projecte de la ruta “Senders del 1714″, amb l’objectiu de posar en valor, una vegada més, l’excursionisme i el coneixement del país.


Què és la ruta dels “Senders del 1714″?
La ruta dels senders del 1714 és un recorregut pels deu escenaris més destacables de la Guerra de Successió a Catalunya (1702-1714). 

Es tracta de llocs emblemàtics carregats d’un gran simbolisme, que tenen un excepcional interès patrimonial i paisatgístic, i que ofereixen una variada oferta cultural i d’oci al seu voltant. 

L’objectiu de la ruta és relligar en un sol itinerari, aprofitant la xarxa oficial de senders homologats que ja existeix en l’actualitat, els 10 punts clau de la ruta. El total del projecte suma 645 km.


Els 10 punts clau de la ruta
* Can Barraquer (Sant Boi de Llobregat), on va viure fins a la seva mort Rafael Casanova.

* Les ruïnes que hi ha sota l’antic Mercat del Born són el testimoni dels barris que van ser enderrocats per construir-hi la fortalesa militar de la Ciutadella.

* Castell de la vila de Talamanca, on es va viure la darrera victòria catalana un mes abans de la capitulació de Barcelona.

* Casa Museu Rafael Casanova  (Moià), on va néixer l’heroi de la defensa de la ciutat de Barcelona durant el setge de 1714.

* Ermita de Sant Sebastià (Vic), on va tenir lloc el famós Pacte dels Vigatans, el 17 de maig de 1705.

* La Torre Solsona forma part del conjunt fortificat del Castell de Ciutat, un lloc d’importància estratègica pel seu domini visual sobre les valls del Segre i del Valira. Pe aquest motiu, la fortalesa de la Seu d’Urgell va esdevenir la principal defensa pirinenca durant la Guerra de Successió.

* El Castell de Cardona va ser el darrer fortí austracista a capitular durant la Guerra de Successió.

* La Torre de la Manresana (Prats de Rei) va ser l’observatori d’una important batalla l’any 1711.

* La Universitat de Cervera és un dels símbols més destacats de la implantació del nou ordre borbònic a Catalunya.

* Arran de la victòria borbònica a la Guerra de Successió, a partir del segle XVIII tot el turó de la Seu Vella de Lleida va passar a ser un recinte militar.



Més info: https://www.feec.cat/informacio-de-muntanya/senders/senders-del-1714/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!