24 de setembre del 2014

La Palma: 10 Raons per Visitar-la



1. La Isla Bonita: bonica, tranquil · la i segura.


2. Un clima benigne, amb temperatures suaus a l'estiu i a l'hivern, gràcies a la seva ubicació geogràfica a l'oceà Atlàntic, a una relativa poca distància del continent africà.


3. Tot el territori de Benahoare, nom aborigen, o San Miguel de la Palma, nom històric de la illa, va ser declarat Reserva de la Biosfera (UNESCO, 2002) per la seva gran varietat de paisatges que ofereix des colades volcàniques fins a frondosos boscos de pi , impressionants penya-segats o petites cales de sorra negra. 


4. El Roque de los Muchachos, a la vora del Parc Nacional de la Caldera de Taburiente (2.396 m.) reuneix alguns dels telescopis més importants del món.


5. La Palma és una destinació ideal per als senderistes, o per als que simplement gaudeixen passejant en paratges naturals, perquè ofereix més de 1.000 quilòmetres de senders, en un territori de 708 quilòmetres quadrats i una població de poc més de 80 mil habitants . Hi ha rutes per a tots els gustos i fins i tot hi ha senders accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.
Entre algunes d'aquestes caminades destaquen el Parc Nacional de la Caldera de Taburiente, la Ruta dels Volcans i Los Nacientes de Marcos y Cordero .


   6. El Parc Nacional de la Caldera de Taburiente, declarat com a tal el 1954. Aquest espai gairebé circular, d'uns 8 quilòmetres de diàmetre i que limita amb diversos municipis de l'illa, és el resultat d'erupcions volcàniques i la força erosiva de l'aigua.
Té desnivells de fins a 2 mil metres i reuneix una varietat d'espècies vegetals i animals, moltes d'elles endèmiques.  


7. Les seves platges de sorra negra.


8. L'artesania i els seus artesans. La necessitat obligava a utilitzar la creativitat per aprofitar al màxim els recursos que estaven a mà i, encara que alguns oficis pràcticament han desaparegut, encara és possible admirar el talent de persones que són veritables artistes del brodat, la fusta, els telers, la cistelleria, la llauneria i l'elaboració de cigars, entre d'altres.


9. Per tastar el "Barraquito". Un tallat amb amb llet condensada , licor 43, a més de canyella i ratlladura de llimona.


10. La gastronomia. Toca provar els productes de la terra: el "gofio", les "papas arrugadas" i el "mojo picón".
Però no només d'aquests plats es nodreix la cuina palmera, on els productes frescos del mar són protagonistes, així com el "potaje de trigo", la carn de cabra amb salsa, el conill, els formatges de cabra fumats i molts més.
Pel que fa als dolços, trobarem postres únics com els ametllats, les "rapaduras", el "bienmesabe" o el "Principe Alberto".
Per descomptat, tot això acompanyat amb un bon vi elaborat amb varietats que només podem trobar a La Palma (Negramoll, bujariego, Sabro, gual, albillo ...), encara que el més important continua sent el Malvasia, la qualitat del qual l'ha fet mereixedor de nombrosos premis internacionals. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!