1 de setembre del 2014

Instruments musicals per portar a la muntanya

Quan fem la motxilla per anar a la muntanya la carreguem amb el més bàsic i moltes vegades amb coses que no utilitzarem però tot i així, les portem.

Portar un instrument musical a la muntanya no és gaire habitual perquè pensem en instruments grans o com a molt en la possibilitat de portar una harmònica per entretenir-nos en algun moment.

En aquest article us parlarem d'altres instruments que per la seva grandària o pel seu poc pes també podem portar a la muntanya i gaudir de la música allà on anem.



Arpa de boca o guimbarda
És un instrument idiòfon (produeix el so per la seva pròpia vibració).

Està format per un arc metàl · lic (o de fusta, bambú ...) i una llengüeta d'acer al mig.

Es toca col · locant les dents o els llavis a la zona horitzontal (com si mosseguessis ) i amb un dit es colpeja la llengüeta, així la cavitat bucal es transforma en una caixa de ressonància.


Kazoo o mirlitón
Instrument membranòfon.

Està format per un tub amb dos forats.

Per un d'ells es crea la vibració i a l'altre porta un tros de paper de molt poc gruix que és el que vibra i produeix el so.



Harmònica
Instrument de vent.

Es toca bufant o aspirant l'aire sobre un dels seus forats individuals o sobre múltiples forats d'una vegada.




Flauta
Instrument de vent.

Consta d'un tub de fusta, metall o un altre material amb una sèrie d'orificis i un filtre, a la vora del qual es produeix el so.








Maraques
Instrument idiòfon.

Format per una part esfèrica buida. El seu interior s'omple amb petits elements com pedres petites, llavors, arròs, etc.

Si porteu sobres de sucre, de menjar deshidratat o qualsevol recipient ple amb pedretes, pot servir de maraca improvisada.



Culleres
Si porteu culleres també es poden fer servir com un instrument de percussió.

Posem l'una al davant de l'altra per la part convexa i les fem picar al ritme desitjat.









Xilòfon
Si no heu portat cap instrument i us ve de gust evadir-vos amb la música, podeu provar de  crear un xilòfon amb els materials que teniu al voltant.

Cerqueu palets de diferent gruix i poseu-los sobre altres pals o pedres fins que tingueu tota  l'escala musical.


Beatbox
És una tècnica de percussió vocal.

Es tracta de produir beats i sons musicals amb la boca, llengua, llavis, coll i veu.






Cant harmònic o difònic.
Tècnica antiga nascuda a Mongòlia, Àsia i Sud-àfrica que capacita a una persona per produir dos o més sons simultàniament amb la seva veu.

S'ha desenvolupat sobretot en l'àmbit espiritual ja que les vibracions que es generen ajuden a la concentració i a la meditació.


Ens en hem deixat algun ? Quin portes tu?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!