29 d’abril del 2014

Consells per al manteniment de les botes de muntanya


Perquè les vostres botes tinguin una vida el més llarga i de més qualitat possible, els hi heu de fer el manteniment adequat.

Per tant , el calçat de muntanya s'ha de netejar acuradament després del seu ús i de manera regular per allargar significativament la vida útil del producte .
Si no el mantenim o el netegem amb productes inadequats , correm el risc de malmetre el nostre calçat , ja que els porus de la pell poden obstruir-se amb partícules de pols o amb restes de productes de neteja , disminuint la seva capacitat de transpiració .

Abans de posar-nos les botes:

Us recomanem que abans de posar-vos qualsevol bota comproveu que no quedin residus en el seu interior com pedres , trossos de fusta o fulles. Això pot causar danys a la membrana i a l'estructura interna.

Després de l'ús:

Independentment de si el calçat és de pell o bé incorpora materials sintètics , si està humit o té adherides restes de fang i brutícia , abans de netejar-lo et recomanem treure les plantilles, així el calçat s'assecarà molt més ràpid .

Deixarem airejar i assecar la humitat de forma natural , a l'ombra i a temperatura ambient . No acceleris l'assecat acostant les botes a una font de calor ( radiadors , estufes, xemeneies o similar ) o posar-les a l'assecadora, perquè es deshidraten i s'encartonen , esquerdant-se per les zones de flexió.

Omplirem l'interior del calçat amb paper , pot ser de diari , per ajudar a absorbir la humitat i mantenir la forma del calçat . Deixarem que s'assequin i procedirem a la seva neteja .

Per netejar-les:

Per als nivells normals de brutícia , serà suficient amb una suau raspallada o passant un drap humitejat amb aigua tèbia.

Si és necessari , les plantilles i els cordons poden rentar-se per a un millor manteniment .

Important : mai posis el calçat a la rentadora

Repasseu també la sola  i elimineu-ne les restes de fang sec i pedres incrustades que malmeten el cautxú .

En cas de taques de greix i encara que aquest tipus de taca és difícil i gairebé impossible d'eliminar et donarem alguns consells:

És important netejar el producte immediatament, ja que amb el temps les taques de greix o oli són més difícils de tractar .
1 - Començarem passant un raspall.
2 - Després aplicarem una mica de talc sobre la taca i li deixarem durant un temps (1 dia ). Així absorbirà més quantitat d'oli o greix.
3 - Passat aquest dia, espolsa amb un drap el talc de la bota.
4 - Passa novament el raspall per la superfície .

Amb tot això aconseguireu que la taca es vegi menys però no que desaparegui del tot. Al mercat hi ha reparadors de color especials, ja que aquests botes no toleren les cremes o productes de neteja habituals.

Abans d'aplicar-lo recorda raspallar tota la superfície de la bota. Després aplica el reparador, seguint les instruccions del fabricant i finalment raspalla de nou la sabata .

Alguns fabricants suggereixen , per als casos extrems quan la taca és molt forta i no aconseguim eliminar-la o tapar-la amb el procediment anterior , aplicar un producte oliós a tota la superfície del calçat per tal d'unificar el color .

Això pot generar que els porus s'obstrueixin , perdent la seva capacitat de transpiració. És una opció que millora considerablement l'estètica del producte , però que nosaltres no la recomanem.

En algunes botigues d'esports pots aconseguir un kit que conté esprai netejador d'escuma seca i esprai impermeabilitzant. Acostuma a portar un raspall especial i una esponja per aplicar el producte.

És important que sapigueu que aquest tipus de productes impermeabilitzants van tancant els porus i fan que la bota es torni menys transpirable . Per això no recomanem el seu ús .

També heu de saber que les botes que porten algun tipus de membrana o tractament hidrorepelent, no dura per sempre. Per això podem aplicar a les botes un esprai hidrofugant de tant en tant. Però únicament si està compost de silicona fluorada.

Pel que fa a les botes d'hivern , aquestes necessiten un tractament més freqüent , ja que les fem servir en condicions de fred i humitat.

On guardar-les:

El millor lloc per guardar el teu calçat és en la seva caixa, en un lloc sec i ben ventilat . Mai el guardis mullat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!