11 de febrer del 2014

Croàcia, sabies que ...




Croàcia és un país amb una gran riquesa cultural i natural. Té 7 llocs declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO , 8 parcs nacionals i 11 parcs naturals .


Croàcia va ser reconeguda com la destinació europea més atractiva el 2007 per l'associació de tour-operadors europeus.


Marco Polo era croat i va néixer a Korcula. Aquesta ciutat amb els seus carrerons en forma d'espina de peix , la seva muralla de l'Edat Mitjana, les afilades torres de les seves esglésies , les aigües d'un blau intens del Adriàtic i els majestuosos penya-segats de la península de Peljesac , ens ofereix una visió extraordinària . A Korcula és ineludible una visita a la muralla medieval i a la seva impressionant porta d'entrada a la ciutat amb escales d'estil venecià . També és molt interessant visitar l'ajuntament, la catedral de Sant Marc, el museu de la ciutat i , naturalment , la casa on va néixer Marco Polo , que acull un museu sobre el famós navegant .


A Dubrovnik cal fer una visita a la seva muralla. Al llarg de dos quilòmetres aquesta visita ofereix una vista única dels palaus , jardins i del paisatge de teulades del centre històric i es pot contemplar una bonica panoràmica de l'illa de Lokrum .


La festa de Sant Blai , patró de Dubrovnik , ha estat declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Té una antiguitat de més de mil anys i congrega no només als seus habitants , sinó a tots els que veneren la tradició i respecten el dret de tota persona a la llibertat i la pau . La vigília de la festa de Sant Blai per la tarda toquen totes les campanes de les esglésies del recinte de la ciutat de Dubrovnik i es deixen anar volades de coloms blancs , símbol de la pau . El 3 de febrer , data oficial de la festa del patró de la ciutat , els porta-estandards de les parròquies , engalanats amb vestits folklòrics , es dirigeixen a la plaça central per participar en la processó .


Croàcia i la seva gastronomia. 


La carn del xai de l'illa de Cres és molt especial. Els bens pasturen en llibertat per prats en els que hi cau la sal marina transportada des de la superfície del mar pel fort vent " Bura " , característic d'aquesta regió , el que dóna a la seva carn un sabor peculiar i molt saborós .


La gastronomia de Eslavònia és una de les millors de Croàci. El Kulen ( embotit fet dels millors trossos de carn ) , Fis ( guisat de peix d'aigües dolces ) , Cobanac ( guisat picant de diversos tipus de carn ) , pastissos gairebé celestials de nous i crema ... El menjar s'acomapnya de vi , ja que existeix tradició vitivinícola des de temps romans . També destaquem el Rakijaçç ( aiguardent de pruna ) .


El pastís de Rab és una de les postres més populars de Croàcia. En el període del govern de Venècia , aquest pastís es feia exclusivament en les cases dels adinerats patricis de l'illa , ja que en el passat aquesta delícia estava reservada per als rics . La recepta original i secreta la coneixien només uns pocs habitants de l'illa i anava passant de generació en generació .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!