6 de maig del 2013

Georgia: un dels nostres nous destins del 2013




საქართველო
Georgia: un nou destí del 2013
Georgia (en georgià: საქართველო, transliterat: Sakartvelo) es un país situat al límit entre Àsia i Europa. Comparteix fronteres amb Rússia al nort, amb Turquia i Armenia al sud i amb Azerbaiyán a l’est. La seva capital es Tiflis (Tbilisi).
Exactament situat a la costa oriental del mar negre, el Càucas fa de frontera natural entre Europa i Àsia, marca el caràcter muntanyenc del relleu. És un petit país d’aproximadament 69. 875 km2. A pesar de la seva àrea de petites dimensions, Geòrgia ostenta una de las topografies més variades de les antigues repúbliques soviètiques. Degut a la seva alçada i la seva pobre infraestructura de transports, molts dels pobles muntanyencs estan virtualment aïllats del món exterior durant els seus crus hiverns.
El riu més gran és el Mtkvari (o també conegut com Kura, el nom que se li dona al costat azerí), que després de travesar Azerbaiyán desemboca al Mar Caspi havent recorregut 1.364 km des del norest de Turquia a traves de les planícies de Geòrgia i travessar la capital Tbilisi. El riu Rioni, el més llarg de l’oest del pais, baixa del Càucas Major i desemboca al mar Negre al port de Poti.
El clima de Geòrgia es molt divers.
Geòrgia és un país amb cultura d’origen, antiga i rica que té les seves arrels a una de les civilitzacions més antigues del món.
La cultura georgiana ha evolucionat a través de la llarga història del país, fent-lo dipositari d’una cultura nacional única amb una forta tradició literària basada a la llengua georgiana i el seu alfabet propi. Això ha portat a tenir un elevat sentit d’identitat nacional que ha ajudat a mantindre l’orgull georgià a pesar de les successives ocupacions estrangeres.
Al contrari del que pugui semblar per la seva situació al mapa, Georgia es un país segur i actualment sense conflictes. Després del conflicte rus de l’agost de 2008 els territoris d’Abjasia i Ossetia del Sud van declarar la seva independència de Geòrgia.
Per qualsevol viatge internacional aconsellem consultar la pàgina del Ministeri d’Afers Exteriors i fer la inscripció al registre de viatgers. Ministeri d’afers exteriors
La documentació que necessitarem seran el passaport i el DNI en vigor per a estàncies de menys de 360 dies. Per raons pràctiques s’aconsella portar el passaport.


Altres dades d’interès:
Prefixa telefònic del país: 995
Telèfons d’interés:
- Emergència (policía): 022
- Ambulància: 03
Per a situacions d’emergència els ciutadans espanyols disposen d’un  telèfon de l’ambaixada espanyola a Ankara (Turquia): 00 90 533 397 69 07
CONSULAT HONORARI D’ESPANYA A TBISILI
Cónsul Honorari: D. Mikheil Akhvlediani
Abashidze, str. 29
0179 - TBISILI
Tel/Fax: (+995 32) 2 355 835, 2 222 594
E-mail:
che.georgia@yahoo.com
Móvil: (+995) 5 77 79 94 79    

Per més informació es pot consultar la fitxa del país publicada al Ministeri d’Afers Exteriors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!