27 de maig del 2013

Entrevista al Consulat d'Islàndia a Espanya



ENTREVISTA A LA SECRETÀRIA DEL CONSOLAT GENERAL D’ISLÀNDIA A BARCELONA: Sra. Astrid Helgadóttir

Bonviure: Sobre l'itinerari que proposem en el nostre viatge... Quina és la seva recomanació, el seu secret que voldria compartir d'un lloc, paisatge, què és allò que no podem deixar de conèixer, visitar, etc.?
Secretària Consulat
: Penso que el viatge que heu organitzat està perfecte, simplement gaudiu del paisatge de cada lloc perquè és màgia pura. Recordeu de portar el banyador i la tovallola perquè l'energia geomètrica que flueix sota els seus peus s'utilitza per escalfar 170 piscines públiques del país sense comptar les fonts termals que trobareu pel camí...

BonviureQuins són els artistes favorits del seu país? Músics, escriptors, pintors, etc. Quina és la seva novel·la o el seu disc favorit? Ens podria recomanar algun títol per obtenir una aproximació a la societat islandesa actual, o en el qual quedés plasmada la història del país?
Secretària Consulat
És difícil destacar un de cada camp perquè tenim molts i molt bons. Actualment estic llegint la novel·la “Crema la molsa grisa” de Thor Vilhjálmsson i la recomano. De música: Björk, Sigur Rós i Monster of Men amb la cançó Little Talks que últimament sona molt a la ràdio aquí.

Bonviure: Quant a gastronomia, quins són els plats que ens recomana provar al seu país?
Secretària Consulat
: El xai i tot tipus de peix. Per postres, l’skyr, que s'assembla una mica al iogurt grec, però és més espès i es menja amb una mica de llet o nata líquida i sucre. Els formatges també són molt bons. I per beure hi ha molta oferta de cerveses del país i no es pot oblidar el schnapps islandès conegut com La Mort Negra.

Bonviure: Què destacaria de la cultura o tradicions islandeses com a tret diferenciador?
Secretària Consulat
Destaco la tradició única de narrativa i literatura que comença amb les preuades Sagues islandeses dels segles X i XI. Des de llavors hi ha i hi ha hagut una gran quantitat d'escriptors de talent, inclòs el premi Nobel Halldór Laxness (1955). Reykjavík, la capital va ser nomenada Ciutat de la Literatura per la Unesco en 2011.

Bonviure: Què destacaria dels valors del caràcter del seu poble?
Secretària Consulat
: La mentalitat progressista que té. L'islandès és potser més reservat que el català, però igualment molt alegre i molt hospitalari. Els agrada la vida familiar i solen tenir amistat molt forta i duradora amb els amics. Segons estudis científics, Islàndia compta amb la població més feliç del món i és considerat com el país més pacífic de la terra.

Bonviure: Com es podria resumir la situació econòmica actual d'Islàndia?
Secretària Consulat
: Islàndia està sortint a poc a poc de la crisi. El ciutadà és molt participatiu i té moltes ganes de treballar per millorar la situació com més aviat millor. La setmana passada vam estrenar nou Govern, que és el segon des de l'inici de la crisi. Els desitjo molta sort en el seu mandat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Bonviure sempre intenta crear un clima de relacions favorable, per això et demanem que no publiquis cap comentari que pugui ser ofensiu.

Gràcies!